Iesso a l’App Store

Tot i que hem hagut d’esperar més temps del previst, finalment l’aplicació Iesso –Guia multimèdia del Parc Arqueològic de Guissona– ja està disponible a l’App Store, i n’estem molt contents. Tanmateix, l’alegria que ens dóna veure una aplicació tan rodona en una categoria tan poc atractiva com Educació ens genera, si més no, certa intranquil·litat.

L’hipotètic usuari d’una aplicació està present en totes les decisions que es prenen durant el procés de disseny, producció i comercialització de l’app i, en aquest sentit, la distribució s’ha convertit en el taló d’Aquil·les d’aquest procés: com aconseguir que l’usuari potencial ens descobreixi enmig de la immensitat de l’App Store?

El filtratge per categories es presentaria, a priori, com un primer pas per a aclarir el camí entre el destinatari i l’app, si no fós perquè ens dediquem a l’estranya tasca de la interpretació del patrimoni. A nosaltres, més que ajudar, la inclusió de l’app en una categoria se’ns presenta com un gran dilema: Viatges? Educació? Entreteniment? Navegació? Cap d’elles i una mica de totes…

Atès el gran recorregut que augurem a l’ús dels smartphones en la interpetació del patrimoni, seria fantàstic poder disposar d’una secció pròpia on es facilités a l’usuari l’accés a les aplicacions i ens ajudés a nosaltres a consolidar i fer visible la nostra tasca. Mentre la cosa no canviï, però, podreu trobar l’aplicació sobre la ciutat romana de Iesso a la secció d’Educació de l’App Store:

1 comment for “Iesso a l’App Store

Leave a Reply

Your email address will not be published.